O Nama

 

Zele grupa d.o.o. nalazi se u Zagrebu u Centru u Savskoj cesti br.10 (križanje Savska-Jukićeva-Vodnikova). Do nas možete doći iz pravca Trga bana Jelačića tramvajima broj 12, 13, 14 i 17 u pravcu Cibone ili iz pravca Glavnog kolodvora tramvajima broj 2, 4 i 9 do stanice Vodnikova. Radno vrijeme studia je Ponedjeljak-Petak 12 - 20h sati.

Rezultati biološke kontrole sterilizacije za naše sterilizatore:
kliknuti na sliku za uvečani prikaz cijelog dokumenta!

rezultat biološke kontrole sterilizacije
Stari Autoclav
rezultat biološke kontrole sterilizacije
Novi Autoclav Vacuclav
Podaci o tvrtki:

 • Tvrtka: ZELE GRUPA d.o.o.
 • Sjedište/adresa: Zagreb (Grad Zagreb), Tratinska 28
 • Temeljni kapital: 20.000,00 kuna (uplaceno u cjelosti)
 • Pravni oblik: društvo s ograničenom odgovornošću
 • Nadležni sud: Trgovački sud u Zagrebu
 • MBS: 080695861
 • OIB: 22183764655
 • Osnivači/članovi društva: Ninoslav Zelenović i Ana Jukić Zelenović
 • Zagrebačka banka: IBAN HR2923600001102084845
 

Djelatnici

Tim našeg salona posvećen je konstantnom unaprjeđivanju svojih stručnih i umjetničkih sposobnosti. Svi djelatnici su obučeni za pravilno korištenje dezinfekcijskih sredstava, pripremu materijala i instrumenata za sterilizaciju, kontrolu sterilizacije i pravilno rukovanje sterilnim priborom. U cilju zaštite zdravlja klijenata, zdravlja djelatnika i ugleda našeg salona neprekidno nabavljamo sredstva, opremu i stručnu literaturu i sve to koristimo maksimalno savjesno. Također smo uključeni u svjetsku mrežu razmjene informacija između naših kolega i zdravstvenih radnika, bilo kroz osobne kontakte ili kroz organizacije posvećene unaprjeđenju kvalitete i sigurnosti u metodama rada i opremi.

U prilog ispravnosti naših metoda ide činjenica da su prošle kritično oko tima liječnika s kojim smo se konzultirali oko sigurnosnih procedura te brojnih liječnika, medicinskih sestara i drugih zdravstvenih djelatnika koji su bili naši klijenti ili pratnja klijenata.Također smo pod redovnom kontrolom Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo i Sanitarne Inspekcije. Svaki naš klijent vidi kompletnu pripremu radnog prostora i plohe, raspakiravanje sterilnog pribora, cjelokupan proces rada, rastavljanje i odlaganje upotrijebljene opreme te dezinfekciju namještaja i radnih površina.

Toliko o sigurnosti a što se tiče kvalitete i umjetničke vrijednosti našeg rada, slika govori više od riječi. U foto galeriji dizajnima ili katalozima u našem salonu možete potražiti nešto što Vam se sviđa ili nam se obratite s nekom svojom idejom. Svi majstori tetoviranja koji kod nas rade su kvalitetni crtači vični svim stilovima tetoviranja i rado će Vam pomoći skicom ili savjetom. Dokaz uspješnosti našeg rada je u poštovanju naših kolega iz cijelog svijeta i brojnim nagradama koje smo osvojili na natjecanjima u sklopu međunarodnih konvencija majstora tetoviranja.

ANA JUKIĆ ZELENOVIĆ

Po završenoj Srednjoj Glazbenoj i Kemijsko-Tehnološkoj Školi prolazi obuku za zaštitu od krvno prenosivih bolesti. Obuku za sterilizaciju te obuku za vođenje administrativnih poslova u ZELE Tattoo pod nadzorom Ninoslava Zelenovića kao mentora. Uz rad završava i trgovačku školu na otvorenom učilištu te vodi administrativne poslove, poslove referenta nabave i internog sanitarnog inspektora u ZELE Tattoo, koje bez prekida obavlja do danas. Po preuzimanju ekskluzivne distribucije tvrtke The Wildcat collection za Hrvatsku i zemlje bivše Jugoslavije, preuzima nadzor nad svim aktivnostima vezanim uz poslovanje hrvatskog ogranka te firme.

NINOSLAV ZELENOVIĆ aka ZELE

Nakon demobilizacije iz aktivne dočasničke službe u HV-u tijekom Domovinskog rata, prolazi obuku za zaštitu od krvno prenosivih bolesti, obuku za sterilizaciju i obuku za tetoviranje. Krajem 1993. počinje raditi kao tetovirač i djelatnik na sterilizaciji. 1995. tijekom posjete tattoo konvencije u Amsterdamu prolazi obuku za postavljača nakita pod mentorskim nadzorom Denisa Dikkea u Amsterdamu u Tattoo Studiu SKIN DEEP te dodatnu obuku za tetoviranje pod mentorstvom Jana Huisa u Tattoo Studiu ALMERE. Poslije toga sudjeluje na brojnim međunarodnim konvencijama, seminarima i kongresima vezanim uz tetoviranje kao izlagač, predavač i član žirija. To rezultira brojnim nagradama, priznanjima, objavljivanjem radova i intervjua u stranim tattoo magazinima i knjigama, te brzim usponom među elitu međunarodne tattoo scene.
Uz tetoviranje i postavljanje nakita autor je brojnih prodajnih kompleta dizajna za tetoviranje, nekoliko modela rezbarenih okvira strojeva za tetoviranje, etičkog i higijenskog pravilnika hrvatske udruge tetovirača (nažalost neaktivne) i postavljača nakita te ukupnog tekstualnog dijela ovog i prethodnih web siteova. Kroz izravnu zanatsku obuku svojih učenika, predavanja i interne debate na domaćoj i inozemnoj sceni, formira niz afirmiranih majstora tetovirača i postavljača nakita te utječe na smjer razvoja mnogih drugih kolega mlađe generacije u praksi i teoriji.

 

Oprema

Oprema za tetoviranje i postavljanje nakita može se podijeliti u tri osnovne kategorije:

 1. Potrošni materijali za jednokratnu upotrebu
 2. Instrumenti koji se steriliziraju
 3. Naprave koje se izoliraju nepropusnom pvc folijom.

Potrošni materijali za jednokratnu upotrebu su boje i dozeri za boje, rukavice, zaštitni pokrov za radnu plohu, igle, žileti i drugi materijali za pripremu i dezinfekciju kože te materijali za izoliranje namještaja i naprava koje je nemoguće sterilizirati. Ovi materijali se koriste samo jednom te se odmah nakon uporabe bacaju, osim igala koje se odlažu u specijalne kontejnere za opasni otpad i uništavaju na poseban za to propisan način od strane ovlaštene tvrtke.

Instrumenti koji se steriliziraju su cijevi vodilice igala za tetoviranje, razne hvataljke i alati za postavljanje nakita. Oni se između dvije upotrebe dekontaminiraju u Ultrazvučnom čistaču s dezinfekcijskom kupkom, zatim se mehanički čiste i ispiru te se pakiraju i vare u vrećice za sterilizaciju. Nakon ove procedure se na propisan način steriliziraju u autoklav sterilizatoru.

Naprave koje se ne mogu sterilizirati jer sadrže plastiku i izolacijske materijale a moraju se doticati tokom tetoviranja navlače se ili zamataju pvc vrećicama ili pvc folijom. Ova metoda služi za sprječavanje kontaminacije i prijenosa bolesti putem pogonskog dijela mašine za tetoviranje, žice s kontaktom i dijelova namještaja koje dolaze u dodir s klijentom tokom tetoviranje ili postavljanja nakita.

 

Materijali

Boje za tetoviranje koje koristimo su uvijek provjereno najkvalitetnije i najsigurnije boje na tržištu, ne izazivaju alergije te su jake i postojane. Bazirane su uglavnom na stabilnim oksidima neotrovnih metala ili na čistom ugljiku. Crna je čisti ugljik dobiven iz čađi (paljenjem smolastog drva, kosti i sl.). Plava i zelena su na bazi oksida bakra (bakreni pthalocyanine pigmenti), ljubičasta i purpurna boja su na bazi dioxazine carbazole purple. Žuta je na bazi arylida. Crvena je naphtol red. Smeđa je iz željeznog oksida a bijela se dobiva od cinka ili titana.

Nabrojane boje odobrene su za upotrebu u svim vrstama kozmetike uključujući i trajnu šminku a većinu ih je odobrila i FDA (Food and Drugs Administration) za bojanje hrane, kontaktnih leća, kirurških implanata i dječjeg namještaja jer su završni produkti kemijske reakcije oksidacije i kao takvi su stabilni i neaktivni. Kada se unesu pod kožu prestaju se mijenjati. Praškasti dio boje se zadržava tokom tetoviranja u gornjim slojevima nepromjenjivog dijela kože ispod epiderme postajući tako neizbrisivim integralnim dijelom Vaše pigmentacije, dok se tekućina u kojoj je boja rastvorena normalnim putem izlučuje iz tijela. Obje su komponente dokazano neškodljive što je potvrđeno upotrebom kroz više desetljeća i testiranjem od strane raznih svjetskih zdravstvenih organizacija, između ostalih i našeg Instituta za medicinu rada.

Neke neodgovorne firme radi pojeftinjenja proizvodnje koriste jeftinije, nesigurne, toksične ili alergogene sastojke za boju i rastvor kao što su kobalt, živa, etilen-glikol, formaldehid i sl. Takve boje kod nekih ljudi izazivaju alergijske reakcije (najčešće crvena) a liječe se kirurškim uklanjanjem boje iz kože.

Mi kao i svi drugi odgovorni majstori izbjegavamo ovakve nesigurne boje i firme koje ih proizvode. Držimo se provjerenih dokazanih firmi koje imaju jake timove za kontrolu kvalitete te neće riskirati svoj ugled i tradiciju radi malo većeg profita. Na sreću EU i SAD su u suradnji s uglednim proizvođačima boja i majstora tetoviranja formirali Komisiju koja je započela preliminarna istraživanja u cilju postavljanja standarda proizvodnje i boljeg nadzora nad proizvodima što će onemogućiti javnu prodaju opasnih boja i materijala na europskom i američkom tržištu.

Oprema za sterilizaciju tattoo studia
Autoklav sterilizator.